About me

La fotografia va entrar a la meva vida al cap de 20 anys amb molta força: havia trobat el mitjà d'expressió que em permetia explicar les coses com jo sentia. Llavors, perquè no convertir-lo en la meva professió? Vaig estudiar al IEFC, on vaig entendre l'essència d'aquest art. Des de llavors he treballat com a reportera gràfica, fotògrafa d'estudi i formadora digital, experimentant amb els diferents vessants de la fotografia. Però és des de fa alguns anys, que em sento especialment còmoda  cavalcant entre la creativitat i la transformació social.

Actualment centre les meves energies en tres nivells: com a fotògrafa oferint alguns serveis, com a formadora digital impartint tallers i cursos, i en propostes que treballen el gènere i el feminisme a partir de la fotografia participativa.
També col·laboro amb l'Associació CoeducAcció desenvolupant tallers que vinculen la fotografia i el gènere per escoles i instituts. Alhora, em formo en Educació Social i investigo sobre l'acompanyament en processos de transicions personals a través de la fotografia i l'escriptura.

Projectes, exposicions i beca:

2019. “Desgranant la Mirada”, Taller vivencial per a dones on a través de l’escriptura expressiva i la fotografia és reflexiona sobre l’autoimatge i l’autoconcepte amb perspectiva feminista. Proposta desenvolupada amb l’Ingrid Van Gerver. Tallers dins de la guia de recursos pel 8 de març de la Diputació de Barcelona.

 

2019: “Mirar amb ulls de dona”, projecte d’autocura per a dones on a través de la fotografia i l’autoretrat indaguem en nosaltres mateixes, les nostres necessitats i les nostres relacions personals i col·lectives. Proposta desenvupada pels PIADS de Barcelona.

 

2016-2019. Projecte de perspectiva de gènere i realitats LGTBI a través de la imatge i el vídeo,  a través de tècniques de la imatge es treballen aspectes relacionats amb el sexe, el gènere, els rols, els estereotips, el treball de cures, les violències masclistes, l’amor romàntic, etc. Proposta municipal realitzada amb l’alumnat de les escoles i instituts de Sant Celoni en 5è, 6è, 1er i  2on d’ESO. Projectes de durada diversa.

 

2018.”Narrativa visual i relats de vida”, proposta fotogràfica desenvolupada per la Xarxa de Centres Cívics de Granollers per expressar  a través de la fotografia vivències personals i relats de vida.

2017. Fotografia participativa i creativa amb smartphone per dones, a partir del smartphone es treballen aspecte que ens preocupen, motiven i emocionen com a dones. Dins de la programació de Tallers en femení del CIRD Joana Barcala, Mollet del Vallès.

 

2017. Exposició Projecte Miralls al Centre Cultural la Farinera del Clor, dins del festival Muses, per l’Ajuntament de Barcelona.

 

2016. Exposició Projecte Miralls i ponència III Jornades PIADS  per l'Ajuntament de Barcelona. "Feminismes: intervenció en la comunitat i el territori". Exposició fotogràfica i trajectòria professional: com la fotografia participativa pot ser una eina per crear imaginaris nous sobre les dones.

 

2016. Morroco Street, exposició fotogràfica sobre la utilització de l'espai públic  que fan els homes i dones als carrers del Marroc. Projecte seleccionat per la Plataforma Género y Figura, Universitat Carlos III de Madrid.

 

2016. “El pas del temps” Taller de fotografia per l’ apoderament i la creativa de les dones ubicat en el Dia Internacional de la Salut de la Dona. Projecte de creació fotogràfica entorn a la reflexió del que significa fer-se gran per les dones i com ens afecta aquest pas del temps. Desenvolupat al CIRD Barcala, Mollet del Vallès.

 

2016. Tallers sobre Violències Masclistes per adolescents al Fòrum de les Violències, per la Plataforma contra les violències de gènere de Barcelona. Taller on a partir del vídeo participatiu es treballa sobre els diferents tipus de violències.

 

2016. Fotografia narrativa sobre violències de gènere amb grup mixt de persones adultes, on a través de la fotografia i la narrativa visual s’investiga, debat i forma amb la problemàtica social de les diferents violències de gènere. La proposta culmina amb una exposició fotogràfica, Regidoria d’igualtat de l’ Ajuntament de Mollet del Vallès.

 

 2015. Beca per producció de projectes des de UNZIP Arts Visuals del Prat de Llobregat. Aquesta convocatòria promou els processos de creació i recerca de les arts visuals que estimulen actituds crítiques cap al context social. Atorgat al projecte Miralls que treballa la fotografia i el gènere, dins de la convocatòria de Fotografia i Societat. Prat de Llobregat, Barcelona.

I molt més.....