About me

El meu contacte amb la fotografia s'inicia com a reportera gràfica  on vaig treballar durants anys, entenent la fotografia com una eina per a la reflexió i la transformació social.
Després d'iniciar els estudis a València decideixo  marxar a Barcelona a L'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC), on comence a entendre l'essència d'aquest art visual i em trec la titulació de Graduada en Fotografia. Durant els anys d'estudi continue com a col·laboradora freelance en diferents periòdics i publicacions.
L'experiència professional, les inquietuds personals i la realitat comunicativa em porten a allunyar-me de la visió més social de la fotografia i incorporar-me a un Estudi fotogràfic. Durant aquest temps, també realitze algunes exposicions i projectes fotogràfics, alhora que em forme en fotografia digital. Després d'alguns anys, enceto el meu propi projecte professional treballant com a fotògrafa freelance i formadora en fotografia digital.
Passat un temps, sento la necessitat de tornar a la fotografia més social i reflexiva i decideixo tornar als orígens fotogràfics sumant la perspectiva social al meu projecte professional, però des de una perspectiva més vivencial i innovadora. Després de treure'm la titulació de Tècnica en Integració Social, i Experta Universitària en Gènere, comence  encetant projectes de fotografia participativa i acció social a través de la fotografia.
Actualment centre les meves energies en tres nivells: com a fotògrafa freelance oferint alguns serveis, com a formadora de fotografia digital impartint tallers i cursos, i en propostes que treballen el gènere a partir de la fotografia.
En aquest àmbit he tingut diverses experiències que he desenvolupat sota la metodologia de fotografia participativa. Aquestes propostes ofereixen la fotografia com eina d'expressió i empoderament al col·lectiu perquè experimente, expresse, explore i parle sobre les seves vivències. Alguns dels projectes que he desenvolupat han centrat el seu treballat en les violències masclistes, ajudant a reflexionar, sensibilitzar i visualitzar aquesta realitat.
Actualment col·labore amb l'Associació CoeducAcció desenvolupant tallers que vinculen la fotografia i el gènere per CEIPS i IES, amb el Grup IFAM incorporant la perspectiva de gènere a projectes socials  i amb l'Associació La Xamota, desenvolupant projectes artístics multidisciplinars.

Alhora, també em forme en Educació Social i investigue sobre noves formes de comunicació visual. En quant a la  creació fotogràfica, en aquests moments treballe propostes  entorn al gènere i l'experiència humana.

Projectes  i exposicions

2017. Tallers de gènere amb fotografia i vídeo participatiu, per l'alumnat de 2on. de ESO de  l'IES Baix Montseny, Sant Celoni. Tallers que introdueixen la perspectiva de gènere, les violències masclistes i les noves masculinitats a través de dinàmiques experimentals i significatives que utilitzen la fotografia i el vídeo participatiu.

2016-2017.  Tallers Re-descobrint-nos! adreçats a CEIPS amb col.laboració de CoeduAccióper la Regidoria d'igualtat de l'Ajuntament de Gavà. Tallers que  introdueixen conceptes com gènere, rols i igualtat a l'alumant de P5.

2016. Exposició Projecte Miralls  al Centre Cultural la Farinera del Clot, innaguració emmarcada dins del Festival de Muses: el cicle de dones creadores de Barcelona.

2016. Exposició Projecte Miralls i ponència III Jornades PIADS  per l'Ajuntament de Barcelona. "Feminismes: intervenció en la comunitat i el territori". Exposició fotogràfica i trajectoria professional: com la fotografia participativa pot ser una eina per crear imaginaris nous sobre les dones.

2016. Morroco Street, exposició fotogràfica sobre la utilització de l'espai públic  que fan els homes i dones als carrers del Marroc. Projecte seleccionat per la Plataforma Virtual Género y Figura, Universitat Carlos III de Madrid.

2016. Tallers sobre Violències Masclistes per adolescents al Forum de les Violències, per la Plataforma contra les violències de gènere de Barcelona. Taller on a partir del vídeo participatiu es treballa sobre els diferents tipus de violències.

2015. Fotografia narrativa sobre violències de gènere  amb grup mixte de persones adultes,  per L'Ajuntament de Mollet del Vallès.  Taller a través de la fotografia participativa i la narrativa visual s'investiga, es debat i reflexiona amb la problemàtica social de les diferents violències de gènere.

2015. Beca producció de projecte UNZIP  Arts Visuals del Prat de LLobregat. Convocatòria que promou  els processos de creació i recerca de les arts visuals que estimulen actituds crítiques ca al context social. Otorgat al  Projecte Miralls  que treballa la fotografia i la perspectiva de gènere. Prat del LLobregat, Barcelona.

2014. “Mirades ”  procés de creació participativa amb fotografia, realitzant una història de vida i acompanyament  a  gent gran al Casal Sant Jordi, Granollers.

2014. “Teixim lligams”  exposició fotogràfica del projecte d’intervenció social “Teixim lligams per la igualtat” impulsat per l’ajuntament de Mollet del Vallès.

2013. “Tastet” projecte multidisciplinar amb infants i adolescents amb col.laboració de l'Associació cultural La Xamota, Palautordera.

2012.“Temps d'inexpressió”  exposició fotogràfica analògica en blanc i negre que expressa  el cicle i els diferents ritmes al que es veuen sotmeses les dones que pateixen  violència de gènere.  Exposada a dirferents Centres Cultuals del Vallès Oriental.

2011. 1er.Premi Concurs fotogràfic de Lactància Materna per la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana.

2010.“Unitats Familiars”  projecte d’art social realitzat amb adolescents del CRAE El Mas, amb col·laboració de l’associació cultural La Xamota,  Gualba i Santa Maria de Palautordera.