la mirada pròpia
El projecte crea un entorn de confiança entre dones per la reflexió i la indagació sobre la pròpia identitat i el cos a través de tècniques creatives com el moviment, la fotografia i l’escriptura.
Utilitzarem l’autoretrat com fil conductor per treballar l’autoconcepte i l’autoestima, incorporant la perspectiva feminista de forma específica i transversal en tots els tallers.
Les dones s’apropen a la experimentació i creativitat a partir de la col·laboració entre elles i de la reflexió conjunta sobre les seves realitats, oferint un espai de participació a partir d’una aprenentatge actiu, social i reflexiu.
Aquest enfocament anima a les dones a intercanviar punts de vista, potenciant la diversitat i tenint en compte els coneixements, experiències, estratègies, emocions i idees personals.
Conèixer-nos a nosaltres mateixes ens ajuda a augmentar la nostra autoestima i sentir-nos millor.
La imatge corporal i com ens sentim físicament, pot estar molt lligada a l’autoestima i encara més si som dones.
La cosificació històrica de les dones fan que moltes dones es sentin poc segures amb la imatge que creuen transmetre.
A través del procés creatiu es busca activar la capacitat de reflexió, incentivar la imaginació i obrir la facultat de somniar a través d’accions metafòriques.
Per aconseguir treballar des del llenguatge visual és necessari trencar barreres i indagar en l’interior per arribar a l’emoció, per això cal utilitzar altres tècniques expressives que vagin traient capes i poder transformar el que sentim en una imatge.
Prendre el cos i la paraula, per després poder prendre l’emoció i convertir-la en quelcom simbòlic, que és la imatge.
Construir un relat propi a través de la fotografia i l'autoretrat és una vivència artística que obre tot un territori de possibilitats i nous reptes.