Fotografia participativa i feminisme

20th May 2018 - Què és? -

L'objectiu principal dels projectes que treballen aspectes de gènere a partir de la fotografia participativa és el d'apropar el feminisme a la societat i la cultura, desde un lloc vivencial i artístic que permeti la reflexió de certs aspectes. Fent a les dones les protagonistes del seu relat i donant la possibilitat de mostrar altres realitats.

Des del punt de vista de la perspectiva de gènere i el treball comunitari, aquestes propostes tenen diversos punts forts:

Transversalitat dels projectes, ja que es poden ubicar a diferents espais i àrees, aconseguint treure les temàtiques de gènere a altres espais.

Sensibilització sobre aspectes de gènere a la societat en general, però particularment a aquelles persones que formen part activa del projecte.

Visibilització de certes realitats i mirades, aconseguint donar veu a aquelles moltes vegades silenciades i poder visualitzar altres realitats diverses.

Innovacióa artística i cultural, ja que apropa la cultura a la ciutadania i en especial a les dones, a l'hora que apropa altres discursos a la cultura. 

L'apoderament que ofereix tot procès creatiu i l'aprenentatge col·lectiu, donant la possibilitat de compartir experiències i visualitzar canvis.

    

Dins de les propostes que treballe hi ha projectes que tenen diferents objectius i permeten el treball  exclusiu amb dones o en espais mixtes. Els projectes són adaptables al grup i les diferents necessitats. 


Vídeo explicant l'experiència un grup d'usuaries del projecte 

dinamica7
dinamica5
Previous Next